Få vinterfeeling i Destination Sundsvall!

Upptäck de platser och besöksmål som ger riktig vinterfeeling. Vi har listat några favoriter som vi gärna besöker om och om igen. 

Friluftscentrum Södra Berget
I Sundsvall kan du åka skidor med klass. Södra bergets Friluftscentrum är ett officiellt Vasaloppscenter med hög kvalitet på längdskidspåren. Ligger ca 3 kilometer från Sundsvalls stenstad på Södra Stadsberget.  
Här finns även Raststugan och Ängen. Ta med matsäck och avsluta en heldag full av skidåkning i raststugan. Eller handla fika i caféet. 
Du hittar information om längdspår, kartor och spåravgifter här.

Skidcoachning
Boka en lektion med en egen skidcoach, i grupp eller privat. Få värdefulla tips från certifierad skidcoach inför vinterns utmaningar i skidspåret. Boka genom upplevelseföretaget Aktivera.

Utförsåkning
Det finns flera skidbackar att välja mellan i destination Sundsvall om du vill att det ska gå fort utför. 
I Sundsvall finns två citynära skidbackar, Södra Berget och Sidsjön. Strax utanför stan finns Nolbybacken och flera andra fina anläggningar finns runt om i destinationen, bland annat Getberget i Ånge.
Du hittar mer information om alla Sundsvallsdestinationens skidbackar här. 

Skridskor
På Gärde i Sundsvall kan du åka skridskor. Det finns särskilda tider för allmänheten. Läs mer om vad som gäller för Gärde här.
Här hittar du information om Ånge
Här hittar du information om Timrå

Vinterfiske
Du kan vinterfiska på flera platser i vår destination. Tänk på säkerheten och läs på innan du ger dig ut. Via länken hittar du flera olika fiskevatten med mer information via deras egna hemsidor och kontaktuppgifter. Läs mer om fisket i Sundsvall

Stenstan Visitor Center
Kombinerad Turistbyrå och upplevelsecenter med utställningar om stadens historia, nutid och framtid. Den självklara startpunkten för dig som vill upptäcka Sundsvall. Välkommen in och se film om Sundsvalls historia och lär dig mer om Sundsvalls dåtid, nutid och framtid i våra interaktiva utställningar. 

Himlabadet
Ett prisbelönt äventyrsbad med relaxavdelning. Här finns något för både stora och små, vågar du prova vågorna i surfmaskinen?

Norra berget, Sundsvalls friluftsmuseum 
Ett av våra mest välbesökta utflyktsmål är Norra Berget. Här får du en kombination av natur, kulturhistoria, mat, butiker, lekparker, grillplatser, roliga arrangemang och en härlig utsikt över staden.

Du hittar fler aktiviteter och besöksmål på vår hemsida