Vinter i Destination Sundsvall

Eftersom Destination Sundsvall ligger nästan mitt i landet har vi förmånen att ha alla årstider här. Här får du varma somrar och vintrar med utrymme för skidåkning, skridskor och vinterbad. 
På den här sidan får du hänga med och läsa mer om just besökarnas topp 5 vinteraktiviteter i destinationen. 
Vill du få ännu mer vinterinspiration och tips från Sundsvallsdestinationens utbud? Klicka här så hamnar du rätt. 

Vi uppmanar alla att följa de restriktioner som råder kring Covid-19. Vissa aktiviteter kanske inte går att genomföra just nu. I så fall hoppas vi kunna inspirera till framtida härliga utflykter när det är säkert. 

Topp 5 Längdskidor

Destinationen erbjuder fantastiskt skidåkning med över 300 km preparerade skidspår. På Friluftscentrum Södra berget i Sundsvall finns flera fina spår som passar såväl barnfamiljen och motionären som den som tränar inför ett lopp. Bli inte förvånad om Charlotte Kalla swishar förbi dig i spåret. Det finns dessutom möjlighet att teknikträna tillsammans med en skidcoach. Lektioner erbjuds via Ski Region med fleraUnder vintern kan du hålla koll på aktuell spårstatus här. 2 december öppnade första spåret på Södra berget. 

Topp 5 Slalom

Med hela fem slalombackar inom räckvidd är Destination Sundsvall perfekt för dig som vill testa flera olika backar och ha trevlig åkning för hela familjen. Här kan ni bo bra på hotell och snabbt komma ut i pisten på morgonen. Nolbybacken i Sundsvall har en Funpark med hopp och rails och en handikappanpassad barnbacke. Här finns skiduthyrning, verkstad, skidskola och servering. Två liftar och fyra nedfarter. Nästan mitt i Sundsvall hittar du två anläggningar, Sundsvalls slalombacke på Södra berget med world cupstatus. Här finns två nedfarter och två liftar samt servering. Sidsjöbacken ligger även den centralt och erbjuder tre nedfarter, servering och ett friluftsområde för hela familjen. Vettenbacken ligger i Liden. Här mår hela familjen bra och den finns skiduthyrning, skidskola, pulkabacke och servering. Fem nedfarter och två liftar. Getbergets slalombacke i Ånge erbjuder en fallhöjd på 150 m och här finns två liftar och servering.

Besök respektive slalombackes egen hemsida för information om öppning och eventuella restriktioner på grund av Covid-19.
Läs mer om hela destinationens slalomutbud här.

Topp 5 Vinterfiske

Packa en matsäck och klä er varmt för en heldag på isen. Kustområdet i vår destination erbjuder bra fiskemöjligheter året om. Björköfjärden har bra gädd- och abborrfiske. Abborrfiske vintertid är mycket populärt. Kusten har även ett bra fiske efter havsöring, sik och harr, särskilt under vår och höst. I Sidsjön i Sundsvall är det trevligt att testa vinterfiske för hela familjen då det finns matservering och promenadspår i nära anslutning. Här brukar isen ligga tjock under vintern och det är gratis att fiska året om.

Fiskeutrustning finns att köpa i de flesta sport- och fiskebutiker. Tänk på säkerheten när du befinner dig på isen och att det kan krävas fiskekort för att få fiska. Läs mer på fiske i Sundsvall. 
Här har vi har samlat information om fiske och kontaktuppgifter till fiskeguider på vår hemsida. Under första helgen i december öppnar flera isar för fiske.  

Topp 5 Skidskor

På nyspolad is går det fort för skridskoglada barn och vuxna. Här finns flera anläggningar där du kan åka och även utomhusbanor för härligt krispiga vinterdagar. Håll koll via länkarna när det är öppet för allmänheten att åka. 
Anläggningar i Sundsvall
Anläggningar i Ånge
Anläggningar i Timrå
På grund av Covid-19 råder restriktioner kring flera av kommunernas anläggningar, mer information finns på respektive länk.

Topp 5 Isbad

Brr, detta är långt från en härligt dopp i det blå en varm sommardag men likväl otroligt uppfriskande. Det sägs finnas många hälsofördelar med kallbad. Du blir pigg, ökar kroppens endorfiner och minskar spänningar. Vi ses i plurret!

Läs mer om olika badföreningar som ordnar vinterbad.