Välkommen till Stenstan Visitor Center – den självklara starten för ditt besök. Ett upplevelsecenter och en turistbyrå mitt i Sundsvalls Stenstad där du genom interaktiva utställningar får en spännande inblick i stadens kreativa historia, nutid och framtid.

Gå på upptäcktsfärd genom historien på egen hand eller boka en guidad visning tillsammans med en av våra kunniga guider. Upptäck Sundsvallsdestinationens breda utbud av utflyktsmål, restauranger och kulturupplevelser via den interaktiva InfoPointskärmen eller slå dig ner i biblioteket och hitta nya smultronställen. Här finns massor att upptäcka och spåren från svunna tider är många för den som är nyfiken – välkommen in! 

Upplev vår magiska historia

Stenstan i Sundsvall utgör ett av de mest renodlade exemplen på en 1890-tals stad som kan ses i Sverige idag. På Stenstan Visitor Center får du uppleva och fördjupa dig i stans historiska arkitektur, men även i människorna som lever och en gång levt där. Du kan också lära dig mer om allt från byggnadernas utsmyckningar, konstnärer och musiker till handelsmän och arkitekter.

Vi finns i Stadshuset, på Stora torget i Sundsvall. 
Öppettider:
Vardagar kl 11:00 – 15:00
Lördagar kl 11:00 – 15:00  

Från och med måndag 16 november kommer Stenstan Visitor Center och Turistbyrån hållas stängd under en obestämd period. Detta för att minska smittspridning.
Vi finns tillgängliga under vardagar kl 11:00-15:00, på telefon 060-658 58 00, mail turistbyran@sundsvall.se samt Facebook.

Besöket är kostnadsfritt.