Välkommen till Sundsvall. Här hittar du ett urval av alla aktiviteter som finns att göra för hela familjen.


Slalom
Här hittar du flera citynära skidbackar med varierad svårighetsgrad. För barnfamiljen finns Nolbybacken och Sidsjöbacken nära centrala Sundsvall. Lite mer av en utmaning är Sundsvalls Slalombacke där hotell Södra berget i topp erbjuder en magnifik utsikt över staden!
Du hittar information om Destination Sundsvalls samtliga slalombackar här.


Längdskidåkning
Längdskidåkningen är helt magisk i år (också). I Sundsvall så hittar du dessutom Sveriges senaste Vasaloppscenter uppe på Friluftscentrum Södra Berget. Utöver det finns det också många andra spår som passar både den erfarne åkaren som nybörjaren. Välj mellan 300 km preparerade skidspår! Du hittar spårinformation här.


Stenstan Visitor Center
Besök vårt kombinerade upplevelsecenter och turistbyrå i Stadshuset på Stora Torget.
Stenstan Visitor Center får du på ett fantasifullt sätt ta del av Sundsvalls historia, nutid och framtid. Spännande utställningar som kittlar alla sinnen, berättelser och massor av saker att upptäcka och utforska. Stadshuset i sig är perfekt för upptäcktsfärder och spåren från svunna tider är många för den som är nyfiken. 


Himlabadet
Ibland är det skönt att smita undan från kylan och kasta sig i ett värmande bad. På Himlabadet så hittar du ett komplett äventyrsbad där du kan utmana kompisarna i vattenrutschkanan eller se vem som har snyggast stil i Surfstreamen. Du hittar öppettider och priser här.
Vägbskrivning


Leos lekland
Något för de allra minsta. Besök leklandet och gör av med all energi innan det är dags att lägga sig. Behöver energin fyllas på så går det givetvis att äta på Leos också. Du hittar information om leklandet här.


Strike club och Prison island
Längst upp på Södra berget så kan du utmana polarna i bowling. Vem slår egentligen flest strikes och vem lyckas kasta klotet i rännan flest gånger? Här finns även Prison Island där det gäller att lösa uppgifter tillsammans i olika fängelseceller. Information och bokning här.


Ut i naturen!
Naturen är till för att njutas av, så se till att vara ute!
Ett tips är att besöka Sidsjön. Gå en promenad runt sjön, åk längdskidor på de närliggande skidspåren eller åk utför slalombacken, allt på ett och samma ställe. Promenadavstånd från stan för den som orkar med några km, annars finns bussanslutning. Tips, besök närliggande Sidsjö Hotell & Konferens för en smarrig frukost eller lunch.