Välkommen till Sundsvall – Norrlands huvudstad

bron_med_snhlogo

I en havsvik mellan det norra och det södra Stadsberget, ligger en av landets vackraste och mest unika stadskärnor, Stenstan i Sundsvall. På midsommardagen 1888 brann staden ner till grunden, men goda försäkringsvillkor och rika träpatroner gjorde att över 600 nya hus kunde byggas upp på endast sex år. Resultatet av den byggboomen blev att Stenstan idag är världens nordligaste stadsbebyggelse i samma kontinentala byggnadstradition som exempelvis Berlin och Wien.

I dag har Sundsvall nästan 100 000 invånare, och ett större utbud av evenemang, restauranger och caféer än någon annan stad i norra Sverige. Här finns också Sveriges tredje största externa köpcentrum i Birsta och Norrlands största citygalleria, ”In”, i Stenstan. I hamnen ligger Sveriges första internationella kasino, alldeles intill den nybyggda drygt två kilometer långa bron över Sundsvallsfjärden, det största broprojektet i Europa på 2000-talet.

Men som en kontrast till det urbana, pulserande finns också en storslagen natur och närhet till friluftsanläggningar och grönområden, inte minst kring Sidsjöområdet och på Södra berget, där bland annat Johan Olsson och Charlotte Kalla laddar upp för kommande utmaningar.

Det är en stad full av kontraster som tänker visa upp sig från sin allra bästa sida, lagom till starten av SM-veckan sommar 2015. Varmt välkomna!