Här kommer en liten kaféguide till våra mest populäraste fik i Destination Sundsvall. Ta en paus från julshoppingen och in & mys i värmen!

 

Det goda bruket

I bruksorten Matfors hittar du detta mysiga café och inredningsbutik! Här kan du shoppa snygg och rolig inredning och ta en fika i industriella och ruffiga lokaler. Hembakat fika och en inbjudande lokal väntar dig som besöker Det goda bruket i Matfors.

Läs mer om Det goda bruket här  

 

Timrå Gårdsbutik

Här fikar du ute på landet i en lugn och skön miljö. Brödet är naturligtvis hembakat, allt från kaffebröd till goda mackor. Inredningsbutik i fransk/svensk lantlig stil med allt ifrån lampor, kuddar, porslin och lyktor. Prisbelönad restaurang och fik är Timrå Gårdsbutik väl värt ett besök.

Läs mer om Timrå Gårdsbutik här 

 

Pallas Konditori

Pallas konditori är en anrik träffpunkt i Sundsvall från 1956. Eget bageri, 50-tals musik och en RE:tro butik med leksaker och prylar som är retro inspirerade från 50-talet. Smörgåsar, bakelser, tårtor – allt bakat med kärlek. Välkommen in på en tidsresa i ett av Sundsvalls äldsta kaféer!

Läs mer om Pallas Konditori här

 

Orangeriet

I stadshusets historiskt vackra byggnad finns Orangeriet. Här kan du fika under ”näst intill” bar himmel då glastaket antingen låter solen skina in eller mörkret sänka sig. Med tända ljus utgör Orangeriet ett trevligt stopp kvällstid för en kopp té, kaffe eller något gott fika men de serverar även utmärkta luncher i form av matiga sallader och smörgåsar. En grön oas mitt i stan!
Läs mer om Orangeriet här

 

Espresso House

Klassisk kaffekedja mitt i smeten. Goda bakverk, barista och enklare luncher. Allt bröd och bakverk som serveras på Espresso House bakas i eget bageri – Espresso House Bakery. Allt från surdegsbröd, scones och bagels till muffins, snäckor och biscotti. Njut av vintern med en smarrig kaffedrink eller en Tomte Latte med smak av kanel, toppad med grädde och pudrad kardemumma. Ta en paus från handeln och kom in och känn julstämningen.

Läs mer om Espresso House här

 

Tant Anci & Fröken Sara

Välkommen till en Krav-Certifierad restaurang & café centralt i Sundsvalls Stenstad. På menyn finner du närproducerad, ekologisk och nyttig mat. Är du fikasugen har vi läckra hemgjorda bakverk. Här trivs unga som gamla så bra att fiket har fått en utmärkelse även i White guide. Besök även den lilla shoppen i kaféet med livsmedel som téer, pasta och choklad.

Läs mer om Tant Anci och fröken Sara här

 

 

 

 

Obs! Ett större utbud av kaféer i hela Destination Sundsvall hittar ni i vår stora kaféguide här