Guidade visningar

Ett besök på Stenstan Visitor Center ger garanterat en annorlunda historielektion.

Självklart kan du välja att besöka oss på egen hand och själv gå runt bland våra utställningar, men om du vill få en upplevelse utöver det vanliga så rekommenderar vi dig att boka en guidad visning. Då får du genom guidens berättelse och interaktiv teknik ta del av Sundsvalls historia, från 1888 fram tills idag. Eftersom Sundsvall har en rik historia så kan vi erbjuda flera typer av guidade visningar.

Sommarens guidade visningar
Under sommaren, med start 24 juni, erbjuder vi kortare guidade turer hos oss på Stenstan Visitor Center. Visningen kostar 20 kr per person och du betalar på plats hos oss innan visningen börjar. På grund av Corona har vi ett maxantal 20 personer per visning, därför behöver du förboka din plats. 

Vi erbjuder guidade visningar varje vardag kl 11:00 med start 24 juni. Turen är ca 20-30 minuter och du får under visningen se en film om Sundsvalls historia samt lyssna till en av våra guider som tar er med runt i vårt besökscenter. Ett bra sätt att börja ditt Sundsvallsbesök eller för dig som redan bor i Sundsvall att börja upptäcka din egen stad.

Det finns flera datum att välja på varje månad.

Under sommaren, den 4 augusti kl 18, ordnar Sundsvalls museum en guidad visning på engelska. Finns att boka här.

Välkommen!

Guidade visning standard

Under en standardvisning, som är väldigt populär att boka, så berättar vår guide om Sundsvall och Stenstans historia från den stora branden 1888 fram tills idag. Under visningen får ni se en film om Sundsvallsbranden och tillsammans med guiden gå på en rundvandring bland utställningar och in i den gamla arresten.
Visningen tar ca 60-80 minuter. Pris: 1000 SEK ex moms.
Självklart anpassar vi visningen så det passar just era önskemål.

En guidad visning är en perfekt aktivitet att bjuda in till oavsett om ni är en företagsgrupp eller ett privat sällskap. 
Vi erbjuder även guidade visningar för skolklasser, läs mer under Workshop Årskurs 3.

Kontakta oss så berättar vi mer om allt vi kan erbjuda på Stenstan Visitor Center. Kontaktuppgifter finns i högermenyn.

Gör ett digitalt besök i Sundsvalls historia!