En Destination 100 upplevelser

I sommar kommer vi under 100 dagar att tipsa dig om olika upplevelser som du kan hitta i vår destination (Sundsvall, Timrå, Ånge). Det kan vara allt från vackra utsiktsplatser till fantastiska fiskelägen och soldränkta badstränder. Eller varför inte fartfyllda äventyr högt bland trädtopparna?

Vi kommer publicera en ny upplevelse varje dag mellan perioden 24 maj – 31 augusti på Visit Sundsvalls Instagram och Facebook

Dessutom är det möjligt för dig att vinna presentkort á 1000 kr på Birsta City eller Stenstan om du besöker minst 10 av våra 100 sommarupplevelser.

Så här gör du för att tävla om presentkort:

1. Fota dig själv, dina vänner eller naturen vid minst 10 av våra utvalda upplevelser. Det publiceras en ny upplevelse varje dag från och med söndag 24 maj. Du behöver inte besöka dem i någon speciell ordning. 

2. Publicera bilden på din Instagram eller Facebook och tagga den med #dstn100 och #destinationsundsvall.
Tänk på att din profil behöver vara öppen för att vi ska kunna se bilden.

3. När du besökt minst 10 platser och publicerat bilderna så skickar du ett mail till oss på turistbyran@sundsvall.se.
Märk mailet med ”Tävling 100 upplevelser” och skriv namnet på den profil där du har publicerat bilderna i mailet. Skriv också en kort motivering till varför just du ska vinna. 

Tävlingen pågår fram till 6 september 2020. Därefter kommer vi att välja två vinnare som får varsitt presentkort. Vinnarna kommer publiceras i våra sociala medier och även meddelas via mail. 

Tävlingen är inte ett samarbete med Instagram eller Facebook. Bilderna som publiceras under tävlingen med #dstn100 får användas av Visit Sundsvall för att marknadsföra destinationen. 

LYCKA TILL!

Tänk på att följa hälsomyndighetens råd inför ditt besök och att ordinarie öppettider kan variera på grund av Corona.  De upplevelser vi tipsar om under denna kampanj är ofta utomhus eller i miljöer där man gjort anpassningar utifrån den situation som råder. Mer information så som öppettider, restriktioner m.m. hittar du hos respektive upplevelse- eller företags hemsida, Facebooksida eller liknande informationssida.      

 

Några utvalda upplevelser kan du läsa om här, resten hittar du på våra sociala medier där vi publicerar en ny upplevelse varje dag under hela sommaren!

Upplevelse nr 1 av 100 TÄVLINGSNERVER
Gör dig redo för ett härligt träningspass för hela familjen ute i naturen. Vem är mest pricksäker? Vem kastar längst? Vem har noll kontroll? Gör det till en rolig tävling! I vår destination finns flera olika banor där du kan testa på Frisbeegolf, eller Discgolf som det också kallas. Allt du behöver ha är utrustning i form av Discar. På toppen av Södra Berget finns en nybyggd Discgolfbana, du kan låna discar i raststugan och sen är det bara att köra! Fler banor finns i Ånge, Timrå och Sundsvall! Mer information om upplevelse nr 1

 
 


Upplevelse nr 2 av 100 SALTA STÄNK
En återkommande favorit. Här möts du av salta bad och solvarma klippor. Spikarna är ett idylliskt fiskeläge på Södra Alnö med fiskestugor, sjöbodar, lotsplats och kapell. Här vittjade fiskarna sina nät i tidiga gryningen och man sålde lax, strömming och sik vid sjöbodarna ända in på 1990-talet. Idag är Spikarna en favoritplats hos många Sundsvallsbor och turister och du kommer snart märka varför. Köp med en lunch eller fika från någon av Alnös många fik eller mysiga restauranger och njut av ljudet när havet slår mot klipporna. Kuperad terräng i form av sten och klippor så ta bekväma skor och gå försiktigt. Mer information om upplevelse nr 2

 

Upplevelse nr 3 av 100 GODA SMAKER
En svindlande småväg för dig fram till en undangömd pärla. Timrå Gårdsbutik är en hemtrevlig restaurang, café och inredningsbutik, vackert belägen vid Lilla Bandsjön i Timrå. Ta ett andetag av den friska luften och låt magen kurra medan du slänger ett öga på menyn. Här finns alla möjliga gobitar och bli inte förvånad om en hel fikabuffé står uppdukad – vad ska man välja? Men akta dig så du inte blir fast i inredningsbutiken och missar hela fikat, här finns saker du knappt kunnat drömma om och det är lätt att en timmes besök blir en hel förmiddag. Läs mer om Upplevelse nr 3

 
 


Upplevelse nr 7 av 100 ÄVENTYRET VÄNTAR
Redo för ett hissnade äventyr? Utmana familjen eller kompisarna i spännande upplevelserum på det som faktiskt var världens första Boda Borg, i Torpshammar. Förlorarna bjuder på glass? Eller varför inte en picknick i solen (om vädret tillåter). Träningsvärk och tankevurpor utlovas, kanske även ett och annat blåmärke för den som har en riktig vinnarskalle! Läs mer om upplevelse nr 7

 
 

Upplevelse nr 8 av 100 HISSNANDE UTSIKTER
Vill du få en mäktig utsikt över staden? Äta lokalproducerad glass, shoppa hantverk och få massor av frisk luft? Vill du dessutom sålla dig till alla dem som lägger upp snygga bilder med #norraberget på Instagram? Då är den här upplevelsen din! Bästa vyn får du från utkikstornet. När du väl kämpat dig uppför trapporna kan du bara njuta. Vi ses på Norra Berget! Läs mer om upplevelse nr 8.

 

Vill du upptäcka vår destination direkt så hittar du redan nu massor av tips på aktiviteter genom att klicka på denna länk.