Dynamo Sundsvall

Nu startar projektet som på sikt ska skapa en helt ny anledning för dig att besöka Sundsvall. Cykelanläggningen kommer byggas för att passa såväl nybörjaren som den mer erfarne terrängcyklisten. Här ska det finnas något för alla, även för de yngsta besökarna.  

Tillväxtverket delfinansierar ”Dynamo Sundsvall – ett affärsutvecklingsprojekt på rull” med drygt 9 miljoner kronor. Tillsammans med Region Västernorrlands, Sundsvalls kommuns och ett 20-tal föreningars och företags insatser i form av pengar och arbetstid, så omfattar projektet cirka 20 miljoner kronor.

Anläggningen kommer byggas på området kring Södra Bergets Friluftscenter med olika spännande banor för terrängcykling. Förutom rena motionsbanor, så planeras så kallade ”flowbanor” och teknikområde med olika svårighetsgrader.
Tre asfalterade ”Pumptracks” kommer även anläggas i tre kommundelar i Sundsvall, vart är inte helt bestämt ännu.

– ”Det är viktigt att satsa på fritidsaktiviteter för att människor ska vilja besöka och bo i Sundsvall, och eftersom cykling växer i popularitet hela tiden är det här en satsning som ligger helt rätt i tiden, säger Niklas Evaldsson, ordförande i Kultur och fritidsnämnden”.

En spännande reseanledning för hela familjen
Terrängcykling och terränglöpning är de starkast växande aktiviteterna för ett aktivt friluftsliv och upplevelsen i aktiviteten är ytterst viktig.
I Sundsvall finns det goda förutsättningar att skapa en fin cykelupplevelse för såväl lokalbefolkning som turister. Tack vare sitt geografiska läge mitt i landet är det enkelt att ta sig hit och väl på plats finns närhet till en pulserande stadskärna med både restauranger och butiker av hög klass samtidigt som havet, skogen och berget finns alldeles intill.

– ”Det här blir en helt ny och spännande reseanledning till Sundsvall, och dirigerar förstås privatturism till ett av Sundsvalls finaste naturområden – Södra berget, säger Anna Borggren, marknadschef på Näringslivsbolaget”.

Hela konceptet med cykelanläggningen kommer på sikt kopplas ihop med vandring och cykling längst S:t Olavsleden, världens nordligaste Pilgrimsled och den nyligen öppnade Downhillbanan i Sundsvalls slalombacke.

Projektet som fått namnet ”Dynamo” kommer pågå i 3 års tid. Vad själva cykelanläggningen ska heta är ännu inte klart men du är välkommen att följa oss på resan via våra sociala kanaler för Dynamo Sundsvall.   

För dig som företagare
På Näringslivsbolagets hemsida kan du läsa mer om de affärsutvecklingsmöjligheter som finns. Klicka här.