Statistik 

För att vara säkra på att vi är på rätt väg när det gäller besöksnäringen, så behöver vi statistik.

Dels för att se hur vi förhåller oss till andra kommuner och destinationer, men även hur vi själva utvecklas från år till år.

Här nedan hittar du relevanta och intressanta länkar till webbplatser och statistik som kan bidra till att besöksnäring utvecklas i vår region.

Statistikpresentation branschdagen 2015
Presentation Peter Sagebro, Västernorrlands läns Landsting

Statistikpresentation branschdagen april 2016
Presentation Peter Sagebro, Västernorrlands läns Landsting

Branschfakta

Visit Sweden
Visit Sweden är en internationell organisation med kommunikationsspecialister på plats från New York till Beijing. De arbetar internationellt med bilden av Sverige som land och resmål. Deras uppdrag är att få fler människor utomlands att upptäcka och resa till Sverige. Visit Sweden ägs till hälften av staten via Näringsdepartementet och till hälften av besöksnäringen via Svensk Turism AB.

Den globala resenärens syn på Sverige: ”Vackert, tryggt & säkert, barnvänligt och gästvänligt och med en unik natur som är tillgänglig för alla”. Det är några av de starkaste associationerna som de globala resenärerna har om Sverige.

Ta del av Visit Swedens rapporter:
Den globala resenärens syn på Sverige
Besöksnäringens målgruppsguide 2015

Besök Visit Swedens webbplats här.

Visita
Visita är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita tecknar branschens kollektivavtal och är en medlemsorganisation i Svenskt Näringsliv. Besök Visitas webbplats här.