Destination Sundsvall är fylld med härliga besöksmål som är perfekta för utflykter. Här listar vi några av alla pärlor. Det är bara att skriva upp på ”att göra”-listan i sommar!


Åstön

Längst ute på Tynderölandet ligger Åstön, tidigare ett militärt skjutfält men nu ett populärt friluftsområde. På den här pärlan upplever du klippstränder, havsvikar, berghällar och vågornas brus. Bara att packa ryggsäcken med fika och åka!


Selånger Pilgrimscenter
Den 17 juni 2018 invigdes Selånger Pilgrimscenter som blir en plats där den spännande lokala historien lyfts fram, men också en startpunkt för den som vill vandra eller cykla St Olavsleden.


Stränder
Får vi tipsa om ett dopp i havet, i sjön eller i den lilla tjärnen! De stora samlingsplatserna för badarna är långgrunda Bergafjärden med sin camping och Tranviken, också känt som Norrlands Hawaii, men utbudet av mindre och mer anspråkslösa stränder är stort.


Kustvägen
E4 är tråkig, åk Kustvägen! Det är budskapet som gör att många svänger av från motorvägen och provar den 7,5 mil långa turistvägen förbi fiskelägen, jordbruksbygder, kustkrogar, järnbruk och små byar.


Norra berget
Här hittar du ett friluftsmuseum med gott om svängrum. Upplev Medelpads kulturhistoria, promenera bland historiska byggnader och träffa djur av gamla lantraser. Stort utbud av evenemang, särskilt sommartid. Café, restaurang och klassiskt utkikstorn är säkra kort!


Sveriges mittpunkt
Såga ut Sveriges kartbild ur en träskiva och balansera den på en spik – då hamnar den geografiska mittpunkten på Flataklocken, nära byn Munkbysjön. Denna vackra plats, 490 m ö h, lämpar sig utmärkt för en skön utflykt.


Stenstan
När Sundsvall brunnit ner 1888 var det ingen som sparade på kosingen när staden skulle byggas upp igen. På sex år byggdes 600 hus, många av dem mycket påkostade med tinnar, torn och utsmyckningar. Inte konstigt att Sundsvalls i fjol utsågs till Sveriges vackraste stad.Brämön
Utanför Lörudden finns tio kvadratkilometer stora Brämön, ett naturreservat bland annat känt för sina orkidéer. Ett kapell från 1624 minner om att det en gång var bofasta fiskare på ön. Häng med på guidad tur från Lörudden!


Kulturmagasinet
Fyra gamla hamnmagasin glasades in och blev ett av Sundsvalls mest älskade besöksmål. Här finns bland annat museum, bibliotek och restaurang, men också en känsla av att kulturen i Sundsvall är så viktig att den fick det finaste huset i stan.


Gudmundstjärn
Från slutet av 1700-talet till 1943 var Gudmundstjärn ett självförsörjande familjejordbruk. Hårt slit och stor kreativitet gjorde det möjligt att överleva i den lilla byn som i dag är varsamt renoverad, kulturskyddad och sommartid öppen för allmänheten med visningar.