Låt barnens resa börja här!

Hos oss på Stenstan Visitor Center får barnen på ett lekfullt sätt ta del av Sundsvalls historia, nutid och framtid. Spännande utställningar som kittlar alla sinnen, berättelser och massor av saker att upptäcka och utforska. Stadshuset i sig är perfekt för upptäcktsfärder och spåren från svunna tider är många för den som är nyfiken. 

Stenstan Visitor Center har en alldeles egen Minidrake som heter Steniz. Han döptes av barnen som besökte oss under sommaren 2019. Steniz hittar på massor med bus varje dag bland alla spännande utställningar och är en riktigt modig minidrake. 

Det bästa Steniz vet är att lära sig själv och alla nyfikna barn saker om Sundsvalls historia. Mest av allt gillar han att berätta historien om staden som brann.
Hur Stenstan byggdes upp och hur det kom sig att han och alla andra modiga drakar blev Sundsvalls skyddssymbol. 
Steniz är stolt över att skydda staden och flyger ofta runt och kollar så allt är lugnt.  
Steniz har en kusin som heter Drakis och i sommar kanske du får träffa dem bägge när du besöker Stenstan Visitor Center!

Sommarens aktiviteter

Alla barn kan vara modiga minidrakar. Hämta ett uppdrag i receptionen, följ kartan och svara på frågor om Sundsvall och få ett diplom. Under besöket kan du även se på när vi skriver ut minidrakar som ser ut precis som Steniz i vår 3D skrivare. 

Varje fredag k 13:00 kommer Sundsvallsdraken, Drakis, på besök. Drakis är en glad filur som är kusin till vår minidrake Steniz. Dessutom kan alla barn få hjälpa oss att måla Stenstan Visitor Centers alldeles egna Sundsvallsdrake. Den kommer sen att få bo här och du kan hälsa på när du vill.
Det är gratis att måla och ett barn i taget får låna färg. Säg till i vår reception så hjälper vi dig. 

Stadshusarresten

Stadshusarresten – en dramatiserad familjeföreställning
Ta del av vår arrestföreställning för hela familjen – ett roligt och spännande sätt att lära sig om Sundsvalls historia. Under 2019 hade vi flera föreställningar där barnen fick följa med på en dramatiserad guidad visning tillsammans med Sundsvalls första kvinnliga poliskonstapel, Anna-Brita. 

Sundsvalls första kvinnliga poliskonstapel Anna-Brita tar oss med på en dramatiserad guidning genom Stadshuset och den gamla arresten! Men någonting är inte som det ska… Varför dyker det upp både ledtrådar och tjyvgods längs vägen och vad är det för buse som fortfarande stryker längs väggarna? Möt olika levnadsöden i Sundsvall, lär om polisens historia och hjälp Anna-Brita finna tjyven! Föreställningen rekommenderas för barn från 6 år.

När: lördagar från 27 juni- 15 augusti (Obs! Ej 18 juli) kl 11:00 (ca 30 min). Anmälan via länk, kostnad 40 sek per barn betalas innan föreställningen startar:

Anmälan för barnen via denna länk