Låt barnens resa börja här!

Hos oss på Stenstan Visitor Center får barnen på ett lekfullt sätt ta del av Sundsvalls historia, nutid och framtid. Spännande utställningar som kittlar alla sinnen, berättelser och massor av saker att upptäcka och utforska. Stadshuset i sig är perfekt för upptäcktsfärder och spåren från svunna tider är många för den som är nyfiken. 

Stenstan Visitor Center har en alldeles egen Minidrake som heter Steniz. Han döptes av barnen som besökte oss under sommaren 2019. Steniz hittar på massor med bus varje dag bland alla spännande utställningar och är en riktigt modig minidrake.

Alla barn kan vara modiga minidrakar. Hämta ett uppdrag i receptionen, följ kartan och svara på frågor om Sundsvall och få ett diplom. Under besöket kan du även se på när vi skriver ut minidrakar som ser ut precis som Steniz i vår 3D skrivare. 

Stadshusarresten – en dramatiserad familjeföreställning
Ta del av vår arrestföreställning för hela familjen – ett roligt och spännande sätt att lära sig om Sundsvalls historia. Under 2019 hade vi flera föreställningar där barnen fick följa med på en dramatiserad guidad visning tillsammans med Sundsvalls första kvinnliga poliskonstapel, Anna-Brita. Under turen kommer flera karaktärer till liv och berättar sin historia, bland andra boven Tjyvtjalle. Stadshuset har ju nämligen varit en polisstation och spåren efter detta finns kvar. Tidsåtgång: ca 45 min.

Konceptet för årets föreställning blir mer interaktivt och barnen kommer få ta en större del i hur berättelsen utspelar sig. Under våren släpper vi mer information och datum för årets föreställningar. Håll utkik.