Låt barnens resa börja här!

Hos oss på Stenstan Visitor Center får barnen på ett lekfullt sätt ta del av Sundsvalls historia, nutid och framtid. Spännande utställningar som kittlar alla sinnen, berättelser och massor av saker att upptäcka och utforska. Stadshuset i sig är perfekt för upptäcktsfärder och spåren från svunna tider är många för den som är nyfiken. 

Stenstan Visitor Center har en alldeles egen Minidrake som heter Steniz. Han döptes av barnen som besökte oss under sommaren 2019. Steniz hittar på massor med bus varje dag bland alla spännande utställningar och är en riktigt modig minidrake. 

Det bästa Steniz vet är att lära sig själv och alla nyfikna barn saker om Sundsvalls historia. Mest av allt gillar han att berätta historien om staden som brann.
Hur Stenstan byggdes upp och hur det kom sig att han och alla andra modiga drakar blev Sundsvalls skyddssymbol. 
Steniz är stolt över att skydda staden och flyger ofta runt och kollar så allt är lugnt.  

Aktiviteter för barn

Förutom allt som finns att upptäcka i våra utställningar kan alla barn vara modiga minidrakar. Hämta ett uppdrag i receptionen, följ kartan och svara på frågor om Sundsvall och få ett diplom. Under besöket kan du även se på när vi skriver ut minidrakar som ser ut precis som Steniz i vår 3D skrivare. 

Besök polisarresten

Den gamla arresten är bevarad från när det fanns en polisstation i Stadshuset. Här får barnen lära sig om hur det var att arbeta som polis förr och kanske träffa en eller annan bov som fortfarande sitter fängslad.   

Besöket är kostnadsfritt.