Ut och njut av vintern!

I Ljungandalen finns aktiviteter för alla intressen! Ta en tur i ett av våra fina längdåkningsspår eller ta en dag i Getbergets slalombacke mellan Fränsta och Ljungaverk. Vill du njuta av en fika så finns det fikastugor på fyra platser: Tjärnmyråsstugan– utanför Ånge. Gransjöbodarna-utanför Ljungaverk, Skoterstugan vid Skinnsjön och Tjärnbostugan utanför Fränsta. För aktuella vinterevenemang så kika på evenemangskalendern.

 

SANYO DIGITAL CAMERALängdåkning

I Ljungandalen finns det fina spår för alla smaker. Med och utan belysning, långa och korta, lätta och svåra. Aktuell spårinfo tillhandahålls av skidspår.se och föreningarna som driver de olika spåren rapporterar dit. Här hittar ni spåren i Ånge kommun.

Det finns även ett snösäkert spår som ligger vid  gränsen till Jämtland -Callansspåret. Det spåret har även en egen Facebook grupp! 

Skridskoåkning

Det finns ishockeyrinkar i Ljungaverk, Fränsta och Torpshammar. I Ånge finns det en ishall och där finns det friåkningstider.

SANYO DIGITAL CAMERAVinterfiske

I mars varje år är det populära angeltävlingar i Munkbysjön och Roggsjön. Det brukar vara en folkfest- med många deltagare och fina priser. Vill du inte vara med och tävla men vill veta var man kan fiska i Ljungandalen så hittar du alla våra fiskevårdsområden här.

Skoteråkning

Det finns det många mil preparerade leder. Skoterkarta finns att köpa på naturum Ånge och turistbyrå i Borgsjö.

Från www.skoterkarta.se finns det en app att ladda ner. Det finns skoterleder till två fikastugor med helgöppet. Gransjöbodarna vid Ljungaverk och Skoterstugan vid Skinnsjön utanför Fränsta. Se deras hemsidor för aktuell information.