Ut och njut av vintern!

I Ljungandalen finns aktiviteter för alla intressen! Ta en tur i ett av våra fina längdåkningsspår eller ta en dag i Getbergets slalombacke mellan Fränsta och Ljungaverk. Vill du njuta av en fika så finns det fikastugor på två platser: Tjärnmyråsstugan– utanför Ånge och Tjärnbostugan utanför Fränsta. För aktuella vinterevenemang så kika på evenemangskalendern.

 

Längdåkning

I Ljungandalen finns det fina spår för alla smaker. Med och utan belysning, långa och korta, lätta och svåra. Aktuell spårinfo tillhandahålls av skidspår.se och föreningarna som driver de olika spåren rapporterar dit. Här hittar ni spåren i Ånge kommun.

Det finns även ett snösäkert spår som ligger vid  gränsen till Jämtland-Callansspåret. Det spåret har även en egen Facebook grupp! 


Slalom

 

Mitt i vår kommun ligger Getbergets alpina skidanläggning, Sveriges mest centrala skidbacke! Skidbackens topp ligger 348 m över havet, har en fallhöjd på 140 m och en längd på 510 m. Backen har två liftar, en bygellift och en knapplift samt ny belysning. Den har internationella mått och flera FIS-tävlingar har avgjorts här. Servering finns vid knappliften. Anläggningen är populär och har en aktiv klubb som med gemensamma krafter gör att servering och lift hålls igång hela säsongen! Vägen upp till toppen är plogad vintertid och bjuder på underbar utsikt! Läs mer om öppettider med mera på deras webbplats Getberget.se 


Skridskoåkning

 

 

 

 

 

 

 

Det finns ishockeyrinkar i Ljungaverk, Fränsta och Torpshammar. I Ånge finns det en ishall och där finns det friåkningstider.


 

Vinterfiske

 

I mars varje år är det populära angeltävlingar i Munkbysjön, Roggsjön och Gissjön. Det brukar vara en folkfest med många deltagare och fina priser. Mer info om tävlingarna finns i vår händelsekalender.

Länk till alla Ljungandalens alla fiskevatten hittar du här: fiskevårdsområden.


 

Skoteråkning

 

Det finns det många mil preparerade leder. Skoterkarta finns att köpa på naturum Ånge och turistbyrå i Borgsjö.

Från www.skoterkarta.se finns det en app att ladda ner. 

Har du frågor eller funderingar så ta kontakt med naturum Ånge och turistbyrå i Borgsjö! Telefon: 0690-205 50 och mejl: naturum@ange.se