Ut och njut av vintern!

I Ljungandalen finns aktiviteter för alla intressen! Ta en tur i ett av våra fina längdåkningsspår eller ta en dag i Getbergets slalombacke mellan Fränsta och Ljungaverk. Vill du njuta av en fika så finns det fikastugor på fyra platser: Tjärnmyråsstugan– utanför Ånge. Gransjöbodarna-utanför Ljungaverk, Skoterstugan vid Skinnsjön och Tjärnbostugan utanför Fränsta. För aktuella vinterevenemang så kika på evenemangskalendern.

 

 

Längdåkning

I Ljungandalen finns det fina spår för alla smaker. Med och utan belysning, långa och korta, lätta och svåra. Aktuell spårinfo tillhandahålls av skidspår.se och föreningarna som driver de olika spåren rapporterar dit. Här hittar ni spåren i Ånge kommun.

Det finns även ett snösäkert spår som ligger vid  gränsen till Jämtland-Callansspåret. Det spåret har även en egen Facebook grupp! 


 

Skridskoåkning

Det finns ishockeyrinkar i Ljungaverk, Fränsta och Torpshammar. I Ånge finns det en ishall och där finns det friåkningstider.


 

Vinterfiske

 

I mars varje år är det populära angeltävlingar i Munkbysjön, Roggsjön och Gissjön. Det brukar vara en folkfest med många deltagare och fina priser. Mer info om tävlingarna finns i vår händelsekalender.

Länk till alla Ljungandalens alla fiskevatten hittar du här: fiskevårdsområden.


 

Skoteråkning

 

Det finns det många mil preparerade leder. Skoterkarta finns att köpa på naturum Ånge och turistbyrå i Borgsjö.

Från www.skoterkarta.se finns det en app att ladda ner. Det finns skoterleder till två fikastugor med helgöppet. Gransjöbodarna vid Ljungaverk och Skoterstugan vid Skinnsjön utanför Fränsta.