Porten till naturen

– lustfylld kunskap och inspiration om närområdet

Naturum Ånge som ligger vid E14 i Borgsjö visar områdets natur, sevärdheter och kultur med hjälp av utställningar, bildspel och broschyrer som berättar om området. Det finns även konst- och hantverksutställningar samt försäljning av konsthantverk från området. Utanför finns stor rastplats med lekpark, bad och hundrast som flera gånger fått utmärkelsen Västernorrlands bästa rastplats. Precis utanför går S:t Olavsleden och det är nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård och mängder av sevärdheter. I samma lokaler som Naturum Ånge finns också Ånge kommuns turistbyrå.

IMG_0284.JPG
IMG_0280.JPGÖppettider

Naturum Ånge är öppet året om. 

Sommartid är naturum öppet 10-17 alla dagar. Läs vårt sommarprogram med barnaktiviteter, utställningar och guidningar här! 

September-maj är det öppet tisdagar-fredagar 12.00-16.00, lördagar och söndagar är det obemannat öppet mellan 13.00-16.00 (ingång via Restaurang Träporten.

Gruppbokningar

Vi tar gärna emot och guidar grupper! Ring oss på 0690-205 50 eller mejla så bokar vi en tid som passar er!

Utställning 

I vårt utställningsrum ”reservatet” har vi alltid en utställning, höst, vinter och vår är det konsthantverkare som ställer ut. Under sommaren har vi utställningar med fokus på naturen.

Om alla naturum i Sverige

I Sverige finns det 33 naturum och i Västernorrland finns det ett till – naturum i Världsarvet Höga KustenNaturvårdsverket äger rätten till namnet naturum. Naturumen kan förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller till exempel av en stiftelse. Naturum Ånge drivs av Ånge kommun.