Ljungandalsvägen

– 47 km pittoresk turistväg

Vill du uppleva Ljungandalens skönhet och ta del av den service vi kan erbjuda dig, väljer du att lämna stora genomfartsleden E14 för en stund och ge dig en liten upptäcksfärd längs Ljungans dalgång, mellan Borgsjö och Stöde. Se vägens sträckning här.
När du åker Ljungandalsvägen kommer du upptäcka undersköna platser och intressanta besöksmål.

Du hittar mysiga badplatser, spännande fiskevatten, vidunderliga utsiktsplatser och pampiga herrgårdar.

Du åker genom en genuin jordbruksbygd med betande kor och hästar på ängarna. Längs färdvägen upplever du vackra och välbevarade timmerhus från svunna tider.

Du hittar ”loppisar”, äventyrsanläggningar och vårt eget fornminne Viskans Folketspark som ligger där som en tidsmaskin speglande den tid som gått. Kyrkor, hembygdsgårdar och museer ligger där och bara väntar på besök av dig. Mittpunkten på Flataklocken och utsikten från Getberget ger dig en upplevelse utöver det vanliga med milsvida vyer över norrländska skogar, tjärnar och sjöar.

Ger du dig tid kan du stanna vid någon av våra ridanläggningar och ta dig en ridtur i de vackra omgivningarna. Är du fiskeintresserad kan vi lova dig ett eldorado. I synnerhet om du är ute för att fånga gädda. Här finns det krokodiler i snart alla vattendrag. En 10-kilosgädda är inte ovanligt.

Klicka här för att komma till Ljungandalsvägens egen hemsida.