I Destination Sundsvall så har du alltid nära till naturen! I den här guiden så listar vi några naturpärlor du bara måste besöka i sommar!

Vättaberget/Indalsleden

Från Vättabergets topp ser du Indalsälven ringla sig iväg mot havet. Den vackra vyn är en av Sveriges mest fotograferade och en given favorit på Instagram. Hela Indalsleden, turistled från deltat i Timrå ända till kusten i Trondheim, är för övrigt en naturens gåva till besökarna.


Lögdö Vildmark

Vildmarken kallar! I området mellan Sundsvall och Timrå finns vidsträckt vildmark, tillgängligt för fiske, vandring, äventyr och naturupplevelser. I många sjöar finns naturliga bestånd av röding, öring, regnbåge, gädda och abborre.


Åstön

Längst ute på Tynderölandet ligger Åstön, tidigare ett militärt skjutfält men nu ett populärt friluftsområde. På den här pärlan upplever du klippstränder, havsvikar, berghällar och vågornas brus. Bara att packa ryggsäcken med fika och åka!


Haverö strömmar

Fritt strömmande vatten i älvar är inget man hittar var som helst längre. Naturreservatet Haverö strömmar är en skyddad älvsträcka som är cirka åtta kilometer lång med en fallhöjd på 15 meter. Ett populärt och vackert besöksmål.


Laxfiske
Laxfisket i Bergeforsen är en mycket populär aktivitet, då det inte är ovanligt med rejäla bjässar på kroken. Nedströms kraftverket finns tre zoner med lite olika regler för hur fisket får bedrivas.


Grenforsen

Om du gillar en brusande fors och slingrande stigar längs älvbranter så är Grenforsen rätt ställe för dig. Naturreservatet har flera grillplatser och vindskydd och är välbesökt av sportfiskare.


Island Tree House

Koppla bort och koppla av, det gör du enklast som gäst i Island Tree House. På en ö i Havern har detta unika “trädhus” byggts med sikte på de som söker upplevelser där man blir ett med naturen.