Den 6 juni är det dags för en av Sundsvalls största folkfester – firandet av nationaldagen!

En dag fylld av musik, kultur och roliga aktiviteter för hela familjen.

Varje år lyfts ett tema fram. I år är det ”Sundsvall Växer” som står som ledord då både Sundsvall och nationaldagsfirandet växer. Inför årets nationaldagsfirande har samarbetet med Scenkonst Västernorrland utvecklats och en helt ny partner i Kulturskolan knutits till firandet. Scenkonst Västernorrland får en egen scen vid Vängåvan där dansare från Norrdans samt kompanier från England, Spanien och Italien kan ses uppträda. Kulturskolan kommer ha flera scener vid Ågläntan där det kommer vara aktiviteter under hela hela dagen. Båda parterna blir även en del av scenprogrammet.

Ett fullspäckat scenprogram

Nationaldagsfirandet startar med kulturskolans paradtåg som avgår ungefär klockan 11.40 från Skepparegatan. På Stora Torgets scen kommer det i år bjudas på ett späckat scenprogram med uppträdanden från bland annat Janne Schaffer som tillsammans med en kör från Kulturskolan kommer leda nationalsången, samt artisterna Wiktoria och Oskar Häggström. Detta och mycket mer under det fullspäckade scenprogrammet som sätter igång direkt efter paraden. (Fler artister och programmet för nationaldagen presenteras snart.)

Föreningar, konst och loppis

Som vanligt är föreningarna en viktig del av firandet. Om du och din förening vill delta och synas med bord längs med Storgatan sker anmälan här . Via samma länk kan loppisförsäljare och konstnärer hyra bord och plats. Vi ses i Sundsvall den 6 juni!

 

 

Karta över området – SUNDSVALL